پرش به محتوا

کاربرد اینترنت اشیا در پزشکی

کاربرد اینترنت اشیا در پزشکی را می توان از این واقعیت دریافت که: قبل از اینترنت اشیا، تعامل بیماران با پزشکان به ملاقات و ارتباطات تلفنی و متنی محدود می شد. هیچ راهی وجود نداشت که پزشکان یا بیمارستان ها بتوانند سلامت بیماران را به طور مداوم بررسی کنند و بر اساس آن توصیه هایی ارائه کنند.

دستگاه ‌های مجهز به اینترنت اشیا (IoT) نظارت از راه دور در بخش مراقبت ‌های بهداشتی درمانی را امکان ‌پذیر کرده ‌اند، و پتانسیل را برای ایمن و سالم نگه‌ داشتن بیماران و توانمندسازی پزشکان برای ارائه مراقبت‌ های عالی فراهم می ‌کنند. همچنین تعامل و رضایت بیمار را افزایش داده است زیرا تعامل با پزشکان آسان تر و کارآمدتر شده است. علاوه بر این، نظارت از راه دور بر سلامت بیمار، یک کاربرد اینترنت اشیا در پزشکی است که به کاهش مدت اقامت در بیمارستان و جلوگیری از پذیرش مجدد کمک می کند. اینترنت اشیا همچنین تأثیر عمده ای بر کاهش قابل توجه هزینه های مراقبت های بهداشتی و بهبود نتایج درمان دارد.

اینترنت اشیا بدون شک با تعریف مجدد فضای دستگاه ها و تعامل افراد در ارائه راه حل های مراقبت های بهداشتی درمانی، صنعت درمان و پزشکی را متحول می کند. کاربرد اینترنت اشیا در پزشکی به گونه ای است که به نفع بیماران، خانواده ها، پزشکان، بیمارستان ها و شرکت های بیمه است. ما در شرکت آریادنا صنعت ، پروژه های شما در حوزه ی اینترنت اشیا IoT را به صورت تخصصی اجرا و پیاده سازی می کنیم.

کاربرد اینترنت اشیا در پزشکی برای بیماران

دستگاه‌ هایی به شکل پوشیدنی مانند نوارهای تناسب اندام و سایر دستگاه‌ های متصل به ‌صورت بی ‌سیم مانند کاف ‌های کنترل فشار خون و ضربان قلب، گلوکومتر و غیره به بیماران دسترسی شخصی قابل توجهی می‌ دهند. از این کاربرد اینترنت اشیا در پزشکی و دستگاه ها می توان برای یادآوری شمارش کالری، بررسی ورزش، نوبت های پزشکی، تغییرات فشار خون و موارد دیگر تنظیم کرد.

اینترنت اشیا با امکان ردیابی مداوم شرایط سلامت، زندگی مردم، به ویژه بیماران مسن را تغییر داده است. این امکان، تأثیر عمده ای بر افرادی که تنها زندگی می کنند و خانواده هایشان دارد. در صورت هرگونه اختلال یا تغییر در فعالیت‌ های معمول یک فرد، مکانیسم هشدار سیگنال ‌هایی را به اعضای خانواده و کادر درمان مربوطه ارسال می‌ کند.

کاربرد اینترنت اشیا برای پزشکان

با استفاده از ابزارهای پوشیدنی و سایر تجهیزات نظارتی خانگی تعبیه شده با اینترنت اشیا، پزشکان می توانند به طور موثرتری سلامت بیماران را پیگیری کنند. آنها می توانند پایبندی بیماران به برنامه های درمانی یا هرگونه نیاز به مراقبت فوری پزشکی را ردیابی کنند. اینترنت اشیا به متخصصان مراقبت های درمانی این امکان را می دهد که مراقبت بیشتری انجام دهند و فعالانه با بیماران ارتباط برقرار کنند. یک کاربرد اینترنت اشیا در پزشکی نیز این است که داده ‌های جمع ‌آوری ‌شده از دستگاه ‌های IoT می ‌تواند به پزشکان کمک کند تا بهترین فرآیند درمانی را برای بیماران شناسایی کنند و به نتایج مورد انتظار برسند.

کاربرد اینترنت اشیا در پزشکی

اینترنت اشیا در بیمارستان ها

به غیر از نظارت بر سلامت بیماران، کاربرد اینترنت اشیا در پزشکی در زمینه های دیگری هم وجود دارد مثل دستگاه های اینترنت اشیا در بیمارستان ها که خیلی مفید واقع می شوند. دستگاه‌ های اینترنت اشیا که با حسگرها برچسب‌ گذاری شده ‌اند، برای ردیابی مکان واقعی تجهیزات پزشکی مانند ویلچر، دفیبریلاتور، نبولایزر، پمپ اکسیژن و سایر تجهیزات نظارتی استفاده می ‌شوند. استقرار کادر پزشکی در مکان ‌های مختلف نیز می ‌تواند در زمان واقعی تجزیه و تحلیل شود.

گسترش عفونت ها یکی از نگرانی های اصلی بیماران در بیمارستان ها است. یک کاربرد اینترنت اشیا در پزشکی که اهمیت زیادی دارد، ساخت دستگاه‌ های نظارت بهداشتی درمانی مجهز به اینترنت اشیاء برای جلوگیری از آلوده شدن بیماران است. دستگاه ‌های اینترنت اشیا همچنین در مدیریت دارایی‌ ها مانند کنترل موجودی داروخانه و نظارت بر محیط‌ زیست، به عنوان مثال، بررسی دمای یخچال و کنترل رطوبت و دما کمک می‌ کنند.

 

اینترنت اشیا برای شرکت های بیمه سلامت

کاربرد اینترنت اشیا در پزشکی شامل فرصت های زیادی برای بیمه گران سلامت با دستگاه های هوشمند متصل به اینترنت اشیا نیز می شود. شرکت‌ های بیمه می‌توانند از داده‌ های جمع ‌آوری ‌شده از طریق دستگاه‌ های نظارت سلامت برای عملیات بیمه ‌نامه و خسارت خود استفاده کنند. این داده ها آن ها را قادر می سازد تا ادعاهای تقلب را شناسایی کرده و بالقوه را برای پذیره نویسی شناسایی کنند. دستگاه های اینترنت اشیا بین بیمه گذاران و مشتریان در فرآیندهای پذیره نویسی، قیمت گذاری، رسیدگی به خسارت و ارزیابی ریسک شفافیت ایجاد می کنند. در پرتو تصمیمات مبتنی بر داده‌ های گرفته شده از اینترنت اشیا در تمام فرآیندهای عملیاتی، مشتریان به اندازه کافی از افکار اساسی در پس هر تصمیم گرفته شده و نتایج فرآیندی دید خواهند داشت.

بیمه ‌گران ممکن است مشوق‌ هایی را برای استفاده و اشتراک ‌گذاری داده ‌های سلامت تولید شده توسط دستگاه ‌های IoT به مشتریان خود ارائه دهند. آن‌ ها می‌ توانند به مشتریان برای استفاده از دستگاه‌های IoT برای پیگیری فعالیت‌ های معمول و پایبندی به برنامه‌ های درمانی و اقدامات پیشگیرانه ی سلامت پاداش دهند. این کاربرد اینترنت اشیا در پزشکی به بیمه‌گران کمک می‌ کند تا خسارت‌ ها را به میزان قابل توجهی کاهش دهند. دستگاه‌ های اینترنت اشیا همچنین می‌ توانند شرکت‌ های بیمه را قادر سازند تا ادعاها را از طریق داده‌ های جمع ‌آوری ‌شده توسط این دستگاه ‌ها تأیید کنند.

IOT in Healthcare

کاربردهای اینترنت اشیا در حوزه پزشکی

کاربرد اینترنت اشیا در پزشکی به سرعت در حال توسعه و پیشروی است. همه روزه در در سراسر دنیا از دستگاه های جدیدی در حوزه پزشکی رونمایی می شود  که به اینترنت اشیا مجهز هستند و به رشد انسان ها و سهولت بیشتر آن ها در این عرصه کمک می کنند. از جمله کاربردهای اینترنت اشیا در حوزه پزشکی عبارت اند از:

  • مدیریت عرضه و تقاضای دارو
  • کمک به تسهیل روند بهبود و یا تحمل بیماری ها با ساخت دستگاه های مختلف
  • ردیابی تجهیزات، بیماران و کارکنان کادر پزشکی و درمان
  • اطمینان از وجود تجهیزات مورد نیاز و ضروری
  • کاهش زمان انتظار در صف اتاق اورژانس

 

اینترنت اشیا در دستگاه های پزشکی

همان طور که گفته شد، یک کاربرد اینترنت اشیا ، دستگاه‌های متعددی است که برای استفاده بیماران و پزشکان ساخته شده‌اند. برخی از این دستگاه‌ها عبارتند از:

  • سمعک : بهبود شنوایی مبتلایان به نارسایی‌های شنوایی.
  • سنسورهای خوراکی : ردیابی و گزارش مشکلات درون بدن. Proteus Digital Health نمونه‌ی معروفی از این سنسورهاست.
  • دستگاه های خوش خلقی یا Moodable : کمک به بهبود حال روحی انسان با ارسال جریانات ضعیف به مغز. کمپانی های Thync و Halo Neurosciences روی این دستگاه کار می کنند.
  • دستگاه های کنترل از راه دور شرایط بیماران : کنترل بیمارانی که داری بیماری های مزمن هستند مانند فشار خون یا دیابت، از راه دور.
  • تخت خواب های بیمارستانی با قابلیت اندازه گیری فشار خون و سایر علایم حیاتی بیمار.